Turšija

Kategorije:

Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Postavio
Postavljeno
1 po potrebi
paprike
1 po potrebi
zeleni paradajz
1 po potrebi
karfiol
1 l
ocat
3 l
voda
2 1/2 kg
Šećer
1 1/2 kg
Sol
1 po potrebi
mrkve
1 po potrebi
konzervans
1 po potrebi
vinobran
Turšija
  1. Prije nego što povrće počnete redati u teglu ili manje bure za pravljenje turšije, dobro ga operite i narežite .
  2. Šećer, sol, ocat, vodu, konzervans i vinobran stavite u jednu posudu i miješajte dok se sastojci ne istope.
  3. Zatim, tu hladnu smjesu prespite preko povrća koje ste redali u tegli ili buretu.
  4. Turšija može stajati i do 18 mjeseci.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*