- Složenost
- Lagano
- Služi
- 1 ljudi
- Postavio
- Postavljeno
- 18.6.2010
- 1 po potrebi
- paprike
- 1 po potrebi
- zeleni paradajz
- 1 po potrebi
- karfiol
- 1 l
- ocat
- 3 l
- voda
- 2 1/2 kg
- Šećer
- 1 1/2 kg
- Sol
- 1 po potrebi
- mrkve
- 1 po potrebi
- konzervans
- 1 po potrebi
- vinobran

- Prije nego što povrće počnete redati u teglu ili manje bure za pravljenje turšije, dobro ga operite i narežite .
- Šećer, sol, ocat, vodu, konzervans i vinobran stavite u jednu posudu i miješajte dok se sastojci ne istope.
- Zatim, tu hladnu smjesu prespite preko povrća koje ste redali u tegli ili buretu.
- Turšija može stajati i do 18 mjeseci.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!