Turske ćufte

Kategorije:

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Postavio
Postavljeno
1 kg
mljevena govedina
1 glavica
Crveni luk
1 komad
Jaja
100 g
Prezla
70 g
peršun
1/2 kašičica
kim
1/2 kašičica
Biber
1 kašičica
Sol
Turske ćufte
  1. Sve sastojke sjediniti i rukama izjednačiti smjesu.
  2. Smjesu podijeliti na više manjih dijelova, veličine jajeta.
  3. Rukama oblikovati ćufte.
  4. U tavi, na zagrijanom ulju pržiti ćufte, dok ne dobiju zlatno smeđu boju s obje strane.
  5. Poslužiti ih sa pečenim krompirom.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*