- Vrijeme pripreme
- 20 minute
- Vrijeme kuhanja
- 30 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Postavio
- Postavljeno
- 30.7.2012
- 1 kg
- mljevena govedina
- 1 glavica
- Crveni luk
- 1 komad
- Jaja
- 100 g
- Prezla
- 70 g
- peršun
- 1/2 kašičica
- kim
- 1/2 kašičica
- Biber
- 1 kašičica
- Sol

- Sve sastojke sjediniti i rukama izjednačiti smjesu.
- Smjesu podijeliti na više manjih dijelova, veličine jajeta.
- Rukama oblikovati ćufte.
- U tavi, na zagrijanom ulju pržiti ćufte, dok ne dobiju zlatno smeđu boju s obje strane.
- Poslužiti ih sa pečenim krompirom.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!