Turski kadaif sa mliječnim pudingom

Kategorije:

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Postavio
Postavljeno
250 g
kadaif
450 g
Šećer
5 kašika
Maslac
300 g
nasjeckani orasi
250 ml
tučeno vrhnje
1 l
mlijeko
125 g
margarin
4 kašika
brašno
1 kašičica
ekstarkt vanilije
Turski kadaif sa mliječnim pudingom
  1. Jedan ili dva sata prije pripreme ostaviti kadaif da odstoji u zamrzivaču, zatim ga izvaditi i izlomiti.
  2. Staviti kadaif u šerpu sa 150 gr šećera i 5 kašika maslaca, pa kuhati na umjerenoj temperaturi 20-ak minuta uz neprestano miješanje.
  3. Umiješati orahe, pa smjesu ostaviti da se ohladi.
  4. U posebnoj posudi istopiti margarin, zatim dodati brašno i miješati 2-3 minute.
  5. Dodati mlijeko i 300 gr šećera, pa nastaviti miješanje dok se smjesa ne zgusne.
  6. Umiješati vaniliju, pa skinuti smjesu s vatre.
  7. Kada se ohladi, u pripremljeni mliječni puding dodati tučeno vrhnje, pa mikserom umutiti u glatku smjesu.
  8. U jednu od kuhinjskih, pravougaonih posuda staviti jedan sloj pripremljenog kadaifa, zatim mješavinu pudinga i vrhnja, pa ponovo kadaif.
  9. Izrezati na kocke i poslužiti.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*