- Jedan ili dva sata prije pripreme ostaviti kadaif da odstoji u zamrzivaču, zatim ga izvaditi i izlomiti.
- Staviti kadaif u šerpu sa 150 gr šećera i 5 kašika maslaca, pa kuhati na umjerenoj temperaturi 20-ak minuta uz neprestano miješanje.
- Umiješati orahe, pa smjesu ostaviti da se ohladi.
- U posebnoj posudi istopiti margarin, zatim dodati brašno i miješati 2-3 minute.
- Dodati mlijeko i 300 gr šećera, pa nastaviti miješanje dok se smjesa ne zgusne.
- Umiješati vaniliju, pa skinuti smjesu s vatre.
- Kada se ohladi, u pripremljeni mliječni puding dodati tučeno vrhnje, pa mikserom umutiti u glatku smjesu.
- U jednu od kuhinjskih, pravougaonih posuda staviti jedan sloj pripremljenog kadaifa, zatim mješavinu pudinga i vrhnja, pa ponovo kadaif.
- Izrezati na kocke i poslužiti.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!