Turski kadaif
Sastojci
Instrukcije
Šerpu sa šećerom i vodom stavite na vatru.
Nakon što proključa i tečnost se blago zgusne, skinite s vatre.
Ostavite da se ohladi.
Kadaif što sitnije izmrvite, pa stavite u tavu sa istopljenim maslacem.
Miješajte konstantno, dodajte mlijeko i nastavite miješati dok kadaif ne upije maslac i mlijeko.
U manji okrugli pleh stavite pola ove smjese i pritisnite rukama ili špahtlom.
Sir ravnomjerno rasporedite na kadaif, pa ponovo pritisnite rukama.
Dodajte i preostalu smjesu od kadaifa, pa pritisnite rukama.
Stavite u rernu i pecite na 180°C 45 minuta.
Nakon što se ispeče, vreo kadaif prelijte potpuno hladnom agdom.
Pri posluživanju pospite kadaif pistacijima.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.