Turski kadaif

Kategorije:

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
45 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Postavio
Postavljeno
500 g
Šećer
500 ml
voda
500 g
kadaif
250 g
mozzarela
200 g
Maslac
125 ml
mlijeko
3 kašika
pistacije
Turski kadaif
  1. Šerpu sa šećerom i vodom stavite na vatru.
  2. Nakon što proključa i tečnost se blago zgusne, skinite s vatre.
  3. Ostavite da se ohladi.
  4. Kadaif što sitnije izmrvite, pa stavite u tavu sa istopljenim maslacem.
  5. Miješajte konstantno, dodajte mlijeko i nastavite miješati dok kadaif ne upije maslac i mlijeko.
  6. U manji okrugli pleh stavite pola ove smjese i pritisnite rukama ili špahtlom.
  7. Sir ravnomjerno rasporedite na kadaif, pa ponovo pritisnite rukama.
  8. Dodajte i preostalu smjesu od kadaifa, pa pritisnite rukama.
  9. Stavite u rernu i pecite na 180 °C 45 minuta.
  10. Nakon što se ispeče, vreo kadaif prelijte potpuno hladnom agdom.
  11. Pri posluživanju pospite kadaif pistacijima.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*