Turski kumpir

Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 10 minuta

Sastojci

Krompir:
1 komad
Grašak:
50 grama
Mrkve:
1 komad
Kiseli krastavci:
3 komada
Salama:
100 grama
Majoneza:
1 kašika
Maslac:
1 kašika
Masni sir:
1 kašika
Sol:
Po želji

Instrukcije

  1. Ovaj recept je djelo našeg člana hannum. Njen profil i druge recepte koje je upisala možete pogledati ovdje. Ako želite da upisujete svoje recepte na kuhar.ba i tako doprinesete ovom lijepom i korisnom projektu, registrujte se ovdje – besplatno je.

  2. (Napomena: ovo je Turski recept)

  3. Grašak i mrkvu zajedno skuhati.

  4. Skuhati i kukuruz, ako je iz konzerve nema potrebe za kuhanjem.

  5. Skuhanu mrkvu, krastavice i salamu narezati na kockice.

  6. Sve sastojke pomiješati, dodati majonezu i so.

  7. Krompir ispeći u foliji, prepoloviti ga nožem, ali ne cijelom dužinom jer donjim dijelom mora ostati spojen.

  8. Staviti puter u sredinu krompira, puštajući da se lagano topi.

  9. Lagano, viljuškom strugati sredinu krompira.

  10. Dodati spremljeni fil, i laganim pokretima miješati da se sastojci spoje sa sredinom krompira.

  11. Po vrhu posuti izrendani sir, ili po želji može samo kečap.

  12. Servirati toplo.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.