Turski kumpir
Sastojci
Instrukcije
Ovaj recept je djelo našeg člana hannum. Njen profil i druge recepte koje je upisala možete pogledati ovdje. Ako želite da upisujete svoje recepte na kuhar.ba i tako doprinesete ovom lijepom i korisnom projektu, registrujte se ovdje – besplatno je.
(Napomena: ovo je Turski recept)
Grašak i mrkvu zajedno skuhati.
Skuhati i kukuruz, ako je iz konzerve nema potrebe za kuhanjem.
Skuhanu mrkvu, krastavice i salamu narezati na kockice.
Sve sastojke pomiješati, dodati majonezu i so.
Krompir ispeći u foliji, prepoloviti ga nožem, ali ne cijelom dužinom jer donjim dijelom mora ostati spojen.
Staviti puter u sredinu krompira, puštajući da se lagano topi.
Lagano, viljuškom strugati sredinu krompira.
Dodati spremljeni fil, i laganim pokretima miješati da se sastojci spoje sa sredinom krompira.
Po vrhu posuti izrendani sir, ili po želji može samo kečap.
Servirati toplo.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.