Turski kumpir

Kategorije:

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
40 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Predjela
Postavio
Postavljeno
1 komad
Krompir
50 g
grašak
1 komad
mrkve
3 komad
kiseli krastavci
100 g
salama
1 kašika
majoneza
1 kašika
Maslac
1 kašika
masni sir
1 po potrebi
Sol

Ovaj recept je djelo našeg člana hannum. Njen profil i druge recepte koje je upisala možete pogledati ovdje. Ako želite da upisujete svoje recepte na kuhar.ba i tako doprinesete ovom lijepom i korisnom projektu, registrujte se ovdje – besplatno je.

  1. Ovaj recept je djelo našeg člana hannum. Njen profil i druge recepte koje je upisala možete pogledati ovdje. Ako želite da upisujete svoje recepte na kuhar.ba i tako doprinesete ovom lijepom i korisnom projektu, registrujte se ovdje – besplatno je.
  2. (Napomena: ovo je Turski recept)
  3. Grašak i mrkvu zajedno skuhati.
  4. Skuhati i kukuruz, ako je iz konzerve nema potrebe za kuhanjem.
  5. Skuhanu mrkvu, krastavice i salamu narezati na kockice.
  6. Sve sastojke pomiješati, dodati majonezu i so.
  7. Krompir ispeći u foliji, prepoloviti ga nožem, ali ne cijelom dužinom jer donjim dijelom mora ostati spojen.
  8. Staviti puter u sredinu krompira, puštajući da se lagano topi.
  9. Lagano, viljuškom strugati sredinu krompira.
  10. Dodati spremljeni fil, i laganim pokretima miješati da se sastojci spoje sa sredinom krompira.
  11. Po vrhu posuti izrendani sir, ili po želji može samo kečap.
  12. Servirati toplo.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*