- Vrijeme pripreme
- 10 minute
- Vrijeme kuhanja
- 40 minute
- Složenost
- Komplikovano
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Predjela
- Postavio
- Postavljeno
- 1.11.2010
Ovaj recept je djelo našeg člana hannum. Njen profil i druge recepte koje je upisala možete pogledati ovdje. Ako želite da upisujete svoje recepte na kuhar.ba i tako doprinesete ovom lijepom i korisnom projektu, registrujte se ovdje – besplatno je.
- Ovaj recept je djelo našeg člana hannum. Njen profil i druge recepte koje je upisala možete pogledati ovdje. Ako želite da upisujete svoje recepte na kuhar.ba i tako doprinesete ovom lijepom i korisnom projektu, registrujte se ovdje – besplatno je.
- (Napomena: ovo je Turski recept)
- Grašak i mrkvu zajedno skuhati.
- Skuhati i kukuruz, ako je iz konzerve nema potrebe za kuhanjem.
- Skuhanu mrkvu, krastavice i salamu narezati na kockice.
- Sve sastojke pomiješati, dodati majonezu i so.
- Krompir ispeći u foliji, prepoloviti ga nožem, ali ne cijelom dužinom jer donjim dijelom mora ostati spojen.
- Staviti puter u sredinu krompira, puštajući da se lagano topi.
- Lagano, viljuškom strugati sredinu krompira.
- Dodati spremljeni fil, i laganim pokretima miješati da se sastojci spoje sa sredinom krompira.
- Po vrhu posuti izrendani sir, ili po želji može samo kečap.
- Servirati toplo.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!