Ukusna čokoladna torta

Sastojci
Instrukcije
Priprema kore:
U većoj posudi sjediniti brašno, šećer, kakao i prašak za pecivo, pa sve dobro umiješati.
Dodati 2 jaja, kafu, slatku pavlaku, ulje i vaniliju, mutiti mikserom 2 minute na manjoj brzini.
Smjesu preliti u okruglu posudu i peći 40 minuta na 175° C. Kada se kora ispeče, prerezati je na dva dijela.
Fil:
Pripremiti smjesu s 2 pudinga po uputama s vrećice, zatim ih dodati u šerpu sa 2 šoljice kipućeg mlijeka i miješati dok se puding ne zgusne.
Nakon toga umutiti jedno jaje sa napravljenim pudingom i dok je još vreo, dodati čokoladu za kuhanje i izjednačiti smjesu.
Kada se smjesa ohladi, dodati 200 gr margarina i umutiti mikserom.
Izneđu dvije kore premazati fil, ali ostaviti dovoljno fila za premazivanje cijele torte. Napravljenu tortu možete ukrasiti I nekim dodacima po vašoj želji.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.