Ukusna čokoladna torta

Služi: 1 osobuKuhanje: 50 minutaPriprema: 30 minuta

Sastojci

Brašno:
3/2 solja
Kakao:
2 kašike
Prašak za pecivo:
1 kašika
Jaja:
3 komada
Kafa:
1 šolja
Slatka pavlaka:
1 šolja
Ulje:
1/2 šolje
Vanilija:
1 kašičica
Mlijeko:
2 šolje
Čokolada za kuhanje:
1 komad
Margarin:
200 grama
Puding od vanilije:
2 pakovanja

Instrukcije

  1. Priprema kore:

  2. U većoj posudi sjediniti brašno, šećer, kakao i prašak za pecivo, pa sve dobro umiješati.

  3. Dodati 2 jaja, kafu, slatku pavlaku, ulje i vaniliju, mutiti mikserom 2 minute na manjoj brzini.

  4. Smjesu preliti u okruglu posudu i peći 40 minuta na 175° C. Kada se kora ispeče, prerezati je na dva dijela.

  5. Fil:

  6. Pripremiti smjesu s 2 pudinga po uputama s vrećice, zatim ih dodati u šerpu sa 2 šoljice kipućeg mlijeka i miješati dok se puding ne zgusne.

  7. Nakon toga umutiti jedno jaje sa napravljenim pudingom i dok je još vreo, dodati čokoladu za kuhanje i izjednačiti smjesu.

  8. Kada se smjesa ohladi, dodati 200 gr margarina i umutiti mikserom.

  9. Izneđu dvije kore premazati fil, ali ostaviti dovoljno fila za premazivanje cijele torte. Napravljenu tortu možete ukrasiti I nekim dodacima po vašoj želji.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.