- Vrijeme pripreme
- 20 minute
- Vrijeme kuhanja
- 50 minute
- Složenost
- Lagano
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 20.12.2011
- 150 g
- teleća jetrica
- 100 g
- riža
- 1 komad
- kocka za supu
- 1 po potrebi
- peršun
- 1 kašika
- parmezan
- 1 glavica
- Crveni luk
- 2 kašika
- ulje
- 1 po potrebi
- Sol
- 1 po potrebi
- Biber

- Sitno isjeći luk, propržiti na vrelom ulju, zatim dodati jetricu isječenu na manje komade i sve zajedno izdinstati.
- U posebnu posudu staviti 1,5 l vode, zagrijati je, posoliti i dodati opranu i očiščenu rižu koju je potrebno kuhati 20-ak minuta.
- Kada riža omekša, dodati kocku za supu, izdinstanu jetricu, malo bibera, soli, pa sve zajedno kuhati par minuta. U skuhanu čorbu dodati parmezan, sitno isječen list peršuna i servirati.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!