- Vrijeme pripreme
- 15 minute
- Vrijeme kuhanja
- 5 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Postavio
- Postavljeno
- 18.4.2012
- 6 komad
- Pileći fileti
- 500 ml
- paradajz sos
- 250 g
- gljive
- 250 g
- masline
- 2 češanj
- Bijeli luk
- 1 kašika
- sok od limuna
- 1 kašičica
- origano
- 1 glavica
- Crveni luk
- 125 ml
- voda
- 400 g
- riža
- 1 po potrebi
- Sol

- Pileća prsa staviti u pleh premazan uljem i peći 60 minuta na 175 °C.
- U međuvremenu sjediniti paradajz sos, izrezane i očišćene gljive, masline, isjeckani bijeli i crveni luk, iscijeđeni limunov sok, origano, sol i vodu.
- Sve sastojke dobro izmiješati, staviti u veću šerpu, dodati piletinu koja se pekla u rerni i kuhati na niskoj temperturi oko 4 h.
- Rižu posebno skuhati.
- Pri serviranju, u svaki tanjir staviti rižu i preliti je pripremljenom piletinom u umaku.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!