Ukusna grčka piletina

Kategorije:

Vrijeme pripreme
15 minute
Vrijeme kuhanja
5 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Postavio
Postavljeno
6 komad
Pileći fileti
500 ml
paradajz sos
250 g
gljive
250 g
masline
2 češanj
Bijeli luk
1 kašika
sok od limuna
1 kašičica
origano
1 glavica
Crveni luk
125 ml
voda
400 g
riža
1 po potrebi
Sol
Ukusna grčka piletina
  1. Pileća prsa staviti u pleh premazan uljem i peći 60 minuta na 175 °C.
  2. U međuvremenu sjediniti paradajz sos, izrezane i očišćene gljive, masline, isjeckani bijeli i crveni luk, iscijeđeni limunov sok, origano, sol i vodu.
  3. Sve sastojke dobro izmiješati, staviti u veću šerpu, dodati piletinu koja se pekla u rerni i kuhati na niskoj temperturi oko 4 h.
  4. Rižu posebno skuhati.
  5. Pri serviranju, u svaki tanjir staviti rižu i preliti je pripremljenom piletinom u umaku.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*