Ukusna grčka piletina

Sastojci
Instrukcije
Pileća prsa staviti u pleh premazan uljem i peći 30 minuta na 175°C.
U međuvremenu sjediniti paradajz sos, izrezane i očišćene gljive, masline, isjeckani bijeli i crveni luk, iscijeđeni limunov sok, origano, sol i vodu.
Sve sastojke dobro izmiješati, staviti u veću šerpu, dodati piletinu koja se pekla u rerni i kuhati na niskoj temperturi oko 60 minuta.
Rižu posebno skuhati.
Pri serviranju, u svaki tanjir staviti rižu i preliti je pripremljenom piletinom u umaku.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.