Ukusna grčka piletina

Služi: 1 osobuKuhanje: 5 minutaPriprema: 15 minuta
Ukusna grčka piletina

Sastojci

Pileći fileti:
6 komada
Paradajz sos:
500 mililitara
Gljive:
250 grama
Masline:
250 grama
Bijeli luk:
2 češnja
Sok od limuna:
1 kašika
Origano:
1 kašičica
Crveni luk:
1 glavica
Voda:
125 mililitara
Riža:
400 grama
Sol:
Po želji

Instrukcije

  1. Pileća prsa staviti u pleh premazan uljem i peći 60 minuta na 175 °C.

  2. U međuvremenu sjediniti paradajz sos, izrezane i očišćene gljive, masline, isjeckani bijeli i crveni luk, iscijeđeni limunov sok, origano, sol i vodu.

  3. Sve sastojke dobro izmiješati, staviti u veću šerpu, dodati piletinu koja se pekla u rerni i kuhati na niskoj temperturi oko 4 h.

  4. Rižu posebno skuhati.

  5. Pri serviranju, u svaki tanjir staviti rižu i preliti je pripremljenom piletinom u umaku.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.