Ukusna kremasta torta

Kategorije:

Vrijeme pripreme
30 minute
Vrijeme kuhanja
120 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Postavio
Postavljeno
250 g
šećer u prahu
2 pakovanje
šlag pjena
1 kašika
kakao
6 kašika
mljeveni orasi
1 komad
margarin
250 g
čokolada za kuhanje
4 kašičica
Griz
17 kašika
Šećer
12 komad
Jaja
1 kašičica
ocat
Ukusna kremasta torta
  1. Priprema bijele kore:
  2. Umutiti 6 bjelanjaka u čvrsti snijeg, dodavati postepeno 12 kašika šećera i jednu kašikicu octa.
  3. U čvrsto umućen bijeli snijeg dodati 3 kašikice griza, pa kašikom umiješati.
  4. Smjesu preliti u pleh obložen papirom za pečenje i peći oko 50 minuta na 150 °C.
  5. Priprema crne kore:
  6. Umutiti 6 jaja i postepeno dodavati 6 kašika šećera. Nakon što umutite jaja i šećer, kašikom umiješati malo naribane čokolade, 5 kašika mljevenih oraha, 1 kašiku griza i kakaa.
  7. Smjesu preliti u pleh i peći 40 minuta na 150 °C.
  8. Priprema fila:
  9. 6 žumanjaka umutiti sa 250 gr šećera u prahu, dodati već napravljene 2 šlag pjene i sve umiješati. Smjesu ostaviti u frižider.
  10. I na kraju
  11. 200 gr čokolade rastopiti na pari, dodati fil od žumanjaka i šlaga, pa dobro umiješati. Kada se ohladi ova smjesa, dodati 250 gr margarina, prethodno umućenog sa 2 kašike šećera u prahu.
  12. Na tacnu staviti prvo bijelu koru, premazati je dijelom fila, pa staviti crnu koru i cijelu tortu premazati ostatkom fila.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*