Ukusna kremasta torta

Sastojci
Instrukcije
Priprema bijele kore:
Umutiti 6 bjelanjaka u čvrsti snijeg, dodavati postepeno 12 kašika šećera i jednu kašikicu octa.
U čvrsto umućen bijeli snijeg dodati 3 kašikice griza, pa kašikom umiješati.
Smjesu preliti u pleh obložen papirom za pečenje i peći oko 50 minuta na 150 °C.
Priprema crne kore:
Umutiti 6 jaja i postepeno dodavati 6 kašika šećera. Nakon što umutite jaja i šećer, kašikom umiješati malo naribane čokolade, 5 kašika mljevenih oraha, 1 kašiku griza i kakaa.
Smjesu preliti u pleh i peći 40 minuta na 150 °C.
Priprema fila:
6 žumanjaka umutiti sa 250 gr šećera u prahu, dodati već napravljene 2 šlag pjene i sve umiješati. Smjesu ostaviti u frižider.
I na kraju
200 gr čokolade rastopiti na pari, dodati fil od žumanjaka i šlaga, pa dobro umiješati. Kada se ohladi ova smjesa, dodati 250 gr margarina, prethodno umućenog sa 2 kašike šećera u prahu.
Na tacnu staviti prvo bijelu koru, premazati je dijelom fila, pa staviti crnu koru i cijelu tortu premazati ostatkom fila.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.