Ukusna štrudla s jabukama

Vrijeme pripreme
50 minute
Vrijeme kuhanja
40 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Deserti
Postavio
Postavljeno
300 g
brašno
50 g
grožđice
130 g
Šećer
2 kašika
ulje
50 g
Prezla
1 pakovanje
vanila šečer
1 kašika
Maslac
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
cimet
1 po potrebi
rum
1 po potrebi
šećer u prahu
Ukusna štrudla s jabukama
  1. Zamijesiti glatko tijesto sa 300 gr brašna, 200 ml mlake, slane vode i 2 kašike ulja.
  2. Podijeliti tijesto na dva dijela, premazati ga uljem i ostaviti pola sata da odstoji.
  3. Jabuke oguliti i naribati, pa pomiješati s groždjicama.
  4. Prezlu propržiti na maslacu.
  5. Nakon što odstoji, tijesto rastanjiti oklagijom i rukama razvući koliko je moguće.
  6. Na prvu jufku staviti jedan dio propržene prezle, smjese s jabukama i groždjicama, 50 gr šećera, pola vanilin šećera, malo cimeta i poprskati s malo ruma.
  7. Isti postupak ponoviti i za drugu štrudlu s preostalim materijalom.
  8. U pleh premazan uljem staviti štrudle, premazati ih istopljenim maslacem i peći 40 minuta na 200 °C.
  9. Kada se ispeku, tople štrudle posuti šećerom u prahu i poslužiti.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*