Ukusna štrudla s jabukama
Sastojci
Instrukcije
Zamijesiti glatko tijesto sa 300 gr brašna, 200 ml mlake, slane vode i 2 kašike ulja.
Podijeliti tijesto na dva dijela, premazati ga uljem i ostaviti pola sata da odstoji.
Jabuke oguliti i naribati, pa pomiješati s groždjicama.
Prezlu propržiti na maslacu.
Nakon što odstoji, tijesto rastanjiti oklagijom i rukama razvući koliko je moguće.
Na prvu jufku staviti jedan dio propržene prezle, smjese s jabukama i groždjicama, 50 gr šećera, pola vanilin šećera, malo cimeta i poprskati s malo ruma.
Isti postupak ponoviti i za drugu štrudlu s preostalim materijalom.
U pleh premazan uljem staviti štrudle, premazati ih istopljenim maslacem i peći 40 minuta na 200 °C.
Kada se ispeku, tople štrudle posuti šećerom u prahu i poslužiti.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.