- Vrijeme pripreme
- 5 minute
- Vrijeme kuhanja
- 40 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Postavio
- Postavljeno
- 14.3.2013
- 900 g
- Tikvice
- 1 glavica
- Crveni luk
- 3 kašika
- Maslinovo ulje
- 2 kašika
- vinski ocat
- 2 češanj
- Bijeli luk
- 450 g
- tjestenina
- 1 kašika
- kadulja
- 1 šolja
- Gruyere sira
- 1 po potrebi
- parmezan

- Predhodno zagrijte pećnicu na 190 sepeni.
- Dodajte tikvice, luk, ocat, sol i biber u podmazanu posudu za pečenje i pecite 40 minuta uz povremeno miješanje ili dok povrće ne omekša.
- Dodajte bijeli luk u zadnjih 5 minuta.
- Pomiješajte tjesteninu sa pečenim povrćem, sirom i kaduljom.
- Prespite u posude za posluživanje i poslužite odmah.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!