Ukusna tjestenina sa tikvicama

Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 5 minuta
Ukusna tjestenina sa tikvicama

Sastojci

Tikvice:
900 grama
Crveni luk:
1 glavica
Maslinovo ulje:
3 kašike
Vinski ocat:
2 kašike
Bijeli luk:
2 češnja
Tjestenina:
450 grama
Kadulja:
1 kašika
Gruyere sira:
1 šolja
Parmezan:
Po želji

Instrukcije

  1. Predhodno zagrijte pećnicu na 190 sepeni.

  2. Dodajte tikvice, luk, ocat, sol i biber u podmazanu posudu za pečenje i pecite 40 minuta uz povremeno miješanje ili dok povrće ne omekša.

  3. Dodajte bijeli luk u zadnjih 5 minuta.

  4. Pomiješajte tjesteninu sa pečenim povrćem, sirom i kaduljom.

  5. Prespite u posude za posluživanje i poslužite odmah.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.