Ukusna torta od bijele čokolade

Kategorije:

Vrijeme pripreme
40 minute
Vrijeme kuhanja
45 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Postavio
Postavljeno
200 g
bijela čokolada
300 g
Šećer
280 g
brašno
2 1/2 kašičica
prašak za pecivo
1/2 kašičica
Sol
400 ml
slatko vrhnje
3 komad
Jaja
450 g
šećer u prahu
1 1/2 kašičica
ekstrakt badema
60 g
margarin
30 ml
voda
2 pakovanje
šlag krema od vanilije
Ukusna torta od bijele čokolade
  1. U šerpi, na pari, istopiti 100 gr bijele čokolade uz neprestano miješanje, pa ostaviti da se malo ohladi.
  2. U manjoj posudi izmiješati 280 gr brašna, 300 gr šećera, 2,5 kašikice praška za pecivo i ½ kašikice soli.
  3. U većoj zdjeli mikserom umutiti slatko vrhnje.
  4. Posebno umutiti 3 jaja, pa ih pomiješati sa istopljenom bijelom čokoladom i 1 kašikicom ekstrakta badema.
  5. Ovu smjesu sjediniti sa umućenim slatkim vrhnjem, pa uz konstantno miješanje postepeno dodavati smjesu od brašna i šećera.
  6. Preliti je u dva okrugla pleha za pečenje, pa peći 35-45 minuta na 175 °C.
  7. Istopiti preostalih 100 gr bijele čokolade na pari i malo ohladiti.
  8. Dodati 60 gr margarina, 60 ml vode, 450 gr šećera u prahu ½ kašikice ekstrakta badema, pa mikserom mutiti dok se ne dobije glatka smjesa.
  9. Šlag kremu pripremiti po uputama s vrećice.
  10. Kada se kore ispeku i ohlade, jednu premazati pripremljenim filom od bijele čokolade, preklopiti je drugom, pa cijelu tortu premazati umućenom šlag kremom od vanilije.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*