U šerpi, na pari, istopiti 100 gr bijele čokolade uz neprestano miješanje, pa ostaviti da se malo ohladi.
U manjoj posudi izmiješati 280 gr brašna, 300 gr šećera, 2,5 kašikice praška za pecivo i ½ kašikice soli.
U većoj zdjeli mikserom umutiti slatko vrhnje.
Posebno umutiti 3 jaja, pa ih pomiješati sa istopljenom bijelom čokoladom i 1 kašikicom ekstrakta badema.
Ovu smjesu sjediniti sa umućenim slatkim vrhnjem, pa uz konstantno miješanje postepeno dodavati smjesu od brašna i šećera.
Preliti je u dva okrugla pleha za pečenje, pa peći 35-45 minuta na 175 °C.
Istopiti preostalih 100 gr bijele čokolade na pari i malo ohladiti.
Dodati 60 gr margarina, 60 ml vode, 450 gr šećera u prahu ½ kašikice ekstrakta badema, pa mikserom mutiti dok se ne dobije glatka smjesa.
Šlag kremu pripremiti po uputama s vrećice.
Kada se kore ispeku i ohlade, jednu premazati pripremljenim filom od bijele čokolade, preklopiti je drugom, pa cijelu tortu premazati umućenom šlag kremom od vanilije.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!