Ukusna torta od bijele čokolade

Sastojci
Instrukcije
U šerpi, na pari, istopiti 100 gr bijele čokolade uz neprestano miješanje, pa ostaviti da se malo ohladi.
U manjoj posudi izmiješati 280 gr brašna, 300 gr šećera, 2,5 kašikice praška za pecivo i ½ kašikice soli.
U većoj zdjeli mikserom umutiti slatko vrhnje.
Posebno umutiti 3 jaja, pa ih pomiješati sa istopljenom bijelom čokoladom i 1 kašikicom ekstrakta badema.
Ovu smjesu sjediniti sa umućenim slatkim vrhnjem, pa uz konstantno miješanje postepeno dodavati smjesu od brašna i šećera.
Preliti je u dva okrugla pleha za pečenje, pa peći 35-45 minuta na 175 °C.
Istopiti preostalih 100 gr bijele čokolade na pari i malo ohladiti.
Dodati 60 gr margarina, 60 ml vode, 450 gr šećera u prahu ½ kašikice ekstrakta badema, pa mikserom mutiti dok se ne dobije glatka smjesa.
Šlag kremu pripremiti po uputama s vrećice.
Kada se kore ispeku i ohlade, jednu premazati pripremljenim filom od bijele čokolade, preklopiti je drugom, pa cijelu tortu premazati umućenom šlag kremom od vanilije.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.