Ukusna torta sa orasima

Sastojci
Instrukcije
Zagrijte rernu na 190 °C.
Premažite uljem 3 okrugla kalupa dimenzija 3 x 20 cm.
Da biste napravili koru, mikserom umutite šećer i jaja, zatim dodajte brašno, pa ulje i orahe.
Prelijte u kalupe, pecite 20 minuta, pa ostavite da se ohladi.
Umutite vrhnje sa šećerom i vanilijom i ostavite na stranu.
U posebnoj posudi umutite maslac sa pola od pripremljene količine šećera, zatim dodajte preostali šećer, mlijeko i aromu kafe, pa nastavite mućenje dok ne izjednačite sve sastojke.
Na prvu koru premažite 1/3 fila od vrhnja, zatim stavite drugu koru, fil i treću koru.
Preostalu količinu fila stavite u vrećicu za dekoraciju sa oblikom zvijezde.
Premažite cijelu tortu filom sa aromom kafe.
Sitno isjeckane orahe nalijepite oko torte, krupnije isjeckane na površinu torte stavite.
Dekorišite preostalom kremom površinu torte, pa stavite prepolovljene orahe.
Ostavite na hladno mjesto najmanje jedan sat prije posluživanja.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.