- Vrijeme pripreme
- 20 minute
- Vrijeme kuhanja
- 45 minute
- Složenost
- Komplikovano
- Služi
- 1 ljudi
- Postavio
- Postavljeno
- 25.8.2013
- 4 komad
- Jaja
- 175 g
- šećer u prahu
- 100 g
- brašno
- 1 kašika
- ulje
- 140 g
- nasjeckani orasi

Za fil:
300 ml tučenog vrhnja
2 kašike šećera
1 kašika vanilla ekstrakta
Za fil od kafe:
140 gr maslaca
300 gr šećera
1 kašika mlijeka
1 kašika arome kafe
Za dekoraciju:
100 gr sitno isjeckanih oraha
50 gr krupnije isjeckanih oraha
8 prepolovljenih oraha
- Zagrijte rernu na 190 °C.
- Premažite uljem 3 okrugla kalupa dimenzija 3 x 20 cm.
- Da biste napravili koru, mikserom umutite šećer i jaja, zatim dodajte brašno, pa ulje i orahe.
- Prelijte u kalupe, pecite 15 minuta, pa ostavite da se ohladi.
- Umutite vrhnje sa šećerom i vanilijom i ostavite na stranu.
- U posebnoj posudi umutite maslac sa pola od pripremljene količine šećera, zatim dodajte preostali šećer, mlijeko i aromu kafe, pa nastavite mućenje dok ne izjednačite sve sastojke.
- Na prvu koru premažite 1/3 fila od vrhnja, zatim stavite drugu koru, fil i treću koru.
- Preostalu količinu fila stavite u vrećicu za dekoraciju sa oblikom zvijezde.
- Premažite cijelu tortu filom sa aromom kafe.
- Sitno isjeckane orahe nalijepite oko torte, krupnije isjeckane na površinu torte stavite.
- Dekorišite preostalom kremom površinu torte, pa stavite prepolovljene orahe.
- Ostavite na hladno mjesto najmanje jedan sat prije posluživanja.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!