Ukusne karamel-kocke

Sastojci
Instrukcije
Da biste napravili koru, stavite maslac, šećer, brašno i kakao u jednu posudu i miksajte dok se ne formiraju mrvice.
Stavite smjesu u posudu za pečenje dimenzija 18x28 cm koju ste prethodno premazali maslacem.
Pritisnite nekoliko puta dlanom kako bi smjesa bila ravnomjerno raspoređena.
Pecite u rerni 20-25 minuta na 180 °C, nakon toga ostavite koru da se ohladi.
U posebnu posudu stavite maslac, šećer i mlijeko, pa na laganoj temperaturi miješajte smjesu dok se maslac ne istopi.
Nakon što smjesa proključa smanjite temperaturu, pa nastavite miješati dok smjesa ne dobije blijedu karamel boju, pazeći d a se ne zalijepi za dno posude.
Karamel smjesu premažite preko kore.
Istopljenu čokoladu izmiješajte sa istopljenim maslacem, pa premažite preko karamel-fila.
Ostavite u frižider da odstoji najmanje 1 h.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.