- Vrijeme pripreme
- 20 minute
- Vrijeme kuhanja
- 25 minute
- Složenost
- Komplikovano
- Služi
- 1 ljudi
- Postavio
- Postavljeno
- 25.7.2013
- 125 g
- Maslac
- 60 g
- šećer u prahu
- 150 g
- brašno
- 30 g
- kakao

Karamel:
250 gr maslaca
125 gr šećera u prahu
400 gr mlijeka
Čokoladni preljev:
30 gr maslaca
200 gr istopljene čokoalde za kuhanje
30 gr istopljene bijele čokolade
- Da biste napravili koru, stavite maslac, šećer, brašno i kakao u jednu posudu i miksajte dok se ne formiraju mrvice.
- Stavite smjesu u posudu za pečenje dimenzija 18x28 cm koju ste prethodno premazali maslacem.
- Pritisnite nekoliko puta dlanom kako bi smjesa bila ravnomjerno raspoređena.
- Pecite u rerni 20-25 minuta na 180 °C, nakon toga ostavite koru da se ohladi.
- U posebnu posudu stavite maslac, šećer i mlijeko, pa na laganoj temperaturi miješajte smjesu dok se maslac ne istopi.
- Nakon što smjesa proključa smanjite temperaturu, pa nastavite miješati dok smjesa ne dobije blijedu karamel boju, pazeći d a se ne zalijepi za dno posude.
- Karamel smjesu premažite preko kore.
- Istopljenu čokoladu izmiješajte sa istopljenim maslacem, pa premažite preko karamel-fila.
- Ostavite u frižider da odstoji najmanje 1 h.