Ukusne karamel-kocke

Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 20 minuta
Ukusne karamel-kocke

Sastojci

Maslac:
125 grama
Šećer u prahu:
60 grama
Brašno:
150 grama
Kakao:
30 grama

Instrukcije

  1. Da biste napravili koru, stavite maslac, šećer, brašno i kakao u jednu posudu i miksajte dok se ne formiraju mrvice.

  2. Stavite smjesu u posudu za pečenje dimenzija 18x28 cm koju ste prethodno premazali maslacem.

  3. Pritisnite nekoliko puta dlanom kako bi smjesa bila ravnomjerno raspoređena.

  4. Pecite u rerni 20-25 minuta na 180 °C, nakon toga ostavite koru da se ohladi.

  5. U posebnu posudu stavite maslac, šećer i mlijeko, pa na laganoj temperaturi miješajte smjesu dok se maslac ne istopi.

  6. Nakon što smjesa proključa smanjite temperaturu, pa nastavite miješati dok smjesa ne dobije blijedu karamel boju, pazeći d a se ne zalijepi za dno posude.

  7. Karamel smjesu premažite preko kore.

  8. Istopljenu čokoladu izmiješajte sa istopljenim maslacem, pa premažite preko karamel-fila.

  9. Ostavite u frižider da odstoji najmanje 1 h.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.