Ukusni desert od jagoda i badema
Sastojci
Instrukcije
Premažite uljem posudu za pečenje dimenzija 16x26 cm, pa dodajte očišćene i prepolovljene jagode.
Pospite ih šećerom u prahu (pola od pripremljene količine).
U posebnoj posudi pomiješajte brašno i preostali šećer, pa dodajte maslac.
Utrljajte maslac rukama u brašno i šećer, dok ne dobijete mrvice od tijesta.
Dodajte bademe, pa kada dobijete izjednačenu smjesu, stavite ju preko jagoda i pritisnite.
Pecite 15 minuta na 200 °C, dok površina ne postane hrskava.
Poslužite sa kremom od vanilije.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.