Ukusni pileći fileti sa švicarskim sirom

Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 3 minuta
Ukusni pileći fileti sa švicarskim sirom

Sastojci

Konzervisana krem pileća supa:
300 mililitara
Pileći fileti:
6 komada
Bijelo vino:
1/2 šolje
Švicarski sir:
6 kriški

Instrukcije

  1. Stavite filete u podmazanu posudu za pečenje.

  2. Pomijašajte u manjoj posudi pileću supu sa vinom pa prelijte filte s dobivenom smjesom.

  3. Poredajte sir po vrhu, stavite u pećnicu i pecite 40 minuta na temperaturi od 170 stepeni.

  4. Izvadite i poslužite odmah.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.