Ukusni umak od gljiva

Sastojci
Instrukcije
U šerpi, na zagrijanom ulju propržiti crveni luk, zatim dodati kadulju, sol i isjeckane gljive, pa ih kuhati 15 minuta.
Umiješati pileću supu, pa smjesu kuhati još 15-ak minuta.
U posebnoj posudi napraviti glatku smjesu od brašna i dvije kašike vode.
Preliti smjesu u šerpu s gljivama, dodati biber i kuhati 2-3 minute uz konstantno miješanje, dok se smjesa ne zgusne.
Skinuti umak s vatre, dodati maslac i miješati smjesu dok se maslac ne istopi. Po želji posuti sirom.
Pripremljeni umak je odličan u kombinaciji sa pire krompirom.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.