Ukusni umak od gljiva

Vrijeme pripreme
15 minute
Vrijeme kuhanja
40 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Prilozi
Postavio
Postavljeno
1 kašika
Maslinovo ulje
1 glavica
Crveni luk
1 1/2 kašičica
kadulja
1/4 kašičica
Sol
250 g
gljive
2 kašika
voda
1 1/2 kašika
brašno
2 kašika
Maslac
1/7 kašičica
Biber
Ukusni umak od gljiva
  1. U šerpi, na zagrijanom ulju propržiti crveni luk, zatim dodati kadulju, sol i isjeckane gljive, pa ih kuhati 15 minuta.
  2. Umiješati pileću supu, pa smjesu kuhati još 15-ak minuta.
  3. U posebnoj posudi napraviti glatku smjesu od brašna i dvije kašike vode.
  4. Preliti smjesu u šerpu s gljivama, dodati biber i kuhati 2-3 minute uz konstantno miješanje, dok se smjesa ne zgusne.
  5. Skinuti umak s vatre, dodati maslac i miješati smjesu dok se maslac ne istopi.
  6. Pripremljeni umak je odličan u kombinaciji sa pire krompirom.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*