Ukusni uštipci sa preljevom od jogurta i bijelog luka
- Pileća prsa skuhajte, pa ih izmiksajte u blenderu ili sitno isjeckajte.
- Rukama iscijedite suvišnu tečnost iz naribanih tikvica.
- Pomiješajte naribani krompir, tikvice, pileća prsa, brašno, umućeno jaje, isjeckani vlasac, biber i sol.
- Kašikom izvadite jedan manji dio smjese i stavite u tavu sa zagrijanim uljem.
- Pritisnite kašikom, kako bi se izravnalo.
- Pržite dok uštipci ne dobiju zlatno-smeđu boju s obje strane.
- Kada ih ispržite, stavite uštipke na papirni ubrus, kako bi se upila suvišna masnoća.
- U posebnoj posudi pomiješajte zgnječeni bijeli luk, jogurt, malo soli i bibera.
- Uštipke poslužite uz ovaj preljev.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!