Ukusni uštipci sa preljevom od jogurta i bijelog luka

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 15 minuta
Ukusni uštipci sa preljevom od jogurta i bijelog luka

Sastojci

Tikvice:
2 komada
Krompir:
1 komad
Pileći fileti:
150 grama
Jaja:
1 komad
Vlasac:
2 kašike
Bijeli luk:
2 češnja
Jogurt:
175 mililitara
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji

Instrukcije

  1. Pileća prsa skuhajte, pa ih izmiksajte u blenderu ili sitno isjeckajte.

  2. Rukama iscijedite suvišnu tečnost iz naribanih tikvica.

  3. Pomiješajte naribani krompir, tikvice, pileća prsa, brašno, umućeno jaje, isjeckani vlasac, biber i sol.

  4. Kašikom izvadite jedan manji dio smjese i stavite u tavu sa zagrijanim uljem.

  5. Pritisnite kašikom, kako bi se izravnalo.

  6. Pržite dok uštipci ne dobiju zlatno-smeđu boju s obje strane.

  7. Kada ih ispržite, stavite uštipke na papirni ubrus, kako bi se upila suvišna masnoća.

  8. U posebnoj posudi pomiješajte zgnječeni bijeli luk, jogurt, malo soli i bibera.

  9. Uštipke poslužite uz ovaj preljev.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.