Ukusni uštipci sa preljevom od jogurta i bijelog luka

Sastojci
Instrukcije
Pileća prsa skuhajte, pa ih izmiksajte u blenderu ili sitno isjeckajte.
Rukama iscijedite suvišnu tečnost iz naribanih tikvica.
Pomiješajte naribani krompir, tikvice, pileća prsa, brašno, umućeno jaje, isjeckani vlasac, biber i sol.
Kašikom izvadite jedan manji dio smjese i stavite u tavu sa zagrijanim uljem.
Pritisnite kašikom, kako bi se izravnalo.
Pržite dok uštipci ne dobiju zlatno-smeđu boju s obje strane.
Kada ih ispržite, stavite uštipke na papirni ubrus, kako bi se upila suvišna masnoća.
U posebnoj posudi pomiješajte zgnječeni bijeli luk, jogurt, malo soli i bibera.
Uštipke poslužite uz ovaj preljev.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.