Umak od crvenog luka
Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 3 minuta

Sastojci
Crveni luk:
5/2 glavica
Ulje:
5/2 kasika
Brašno:
5/2 solja
Voda:
450 mililitara
Sol:
Po želji
Ocat:
Po želji
Instrukcije
Zagrijte ulje u tavi pa dodajte luk i pržite dok luk ne dobije zlatnu boju.
Umiješajte brašno i pecite 1-2 minute, uz konstantno miješanje.
Dodajte vodu, dovedite do ključanja i ostavite da pirja 3-5 minuta.
Pred kraj začinite sa soli i umiješajte ocat.
Poslužite uz kuhanu govedinu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.