Umak od crvenog luka

Vrijeme pripreme
3 minute
Vrijeme kuhanja
10 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Prilozi
Postavio
Postavljeno
2 1/2 glavica
Crveni luk
2 1/2 kašika
ulje
2 1/2 šolja
brašno
450 ml
voda
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
ocat
Umak od crvenog luka
  1. Zagrijte ulje u tavi pa dodajte luk i pržite dok luk ne dobije zlatnu boju.
  2. Umiješajte brašno i pecite 1-2 minute, uz konstantno miješanje.
  3. Dodajte vodu, dovedite do ključanja i ostavite da pirja 3-5 minuta.
  4. Pred kraj začinite sa soli i umiješajte ocat.
  5. Poslužite uz kuhanu govedinu.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*