Umak od gljiva
Služi: 1 osobuKuhanje: 8 minutaPriprema: 2 minuta

Sastojci
Gljive:
2 šolje
Crveni luk:
2 glavice
Sok od limuna:
1 kašičica
Worcestershire umak:
1 kašičica
Sol:
1/4 kašičice
Bijeli luk:
1 češanj
Maslo:
1/4 šolje
Peršun:
2 kašike
Instrukcije
Zagrijte maslo u tavi na manjoj temperaturi.
Dodajte crveni luk, bijeli luk i gljive. Kuhajte uz povremeno miješanje, dok luk i gljive ne omekšaju.
Umiješajte Worcestershire umak, sok od limuna i sol.
Kuhajte još 1 do 2 minute uz konstantno miješanje.
Pospite peršunom i poslužite uz pečeni ili kuhani odrezak.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.