Umak od gljiva i bijelog vina
Služi: 1 osobuKuhanje: 16 minutaPriprema: 3 minuta

Sastojci
Gljive:
450 grama
Maslo:
1/4 šolje
Vrhnje:
1 šolja
Peršun:
2 kašike
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Bijelo vino:
1/2 šolje
Instrukcije
Zagrijte maslo u tavi pa dodajte gljive i pecite dok ne omekšaju, uz konstantno miješanje.
Kada gljive omekšaju umiješajte vino, peršun, sol i biber. Kuhajte na srednjoj temperaturi 10 minuta.
Dodajte vrhnje, promiješajte i skinite s vatre.
Poslužite uz kuhanu tjesteninu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.