Umak od gljiva i bijelog vina

Vrijeme pripreme
3 minute
Vrijeme kuhanja
16 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Prilozi
Postavio
Postavljeno
450 g
gljive
1/4 šolja
maslo
1 šolja
Vrhnje
2 kašika
peršun
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
1/2 šolja
bijelo vino
Umak od gljiva i bijelog vina
  1. Zagrijte maslo u tavi pa dodajte gljive i pecite dok ne omekšaju, uz konstantno miješanje.
  2. Kada gljive omekšaju umiješajte vino, peršun, sol i biber. Kuhajte na srednjoj temperaturi 10 minuta.
  3. Dodajte vrhnje, promiješajte i skinite s vatre.
  4. Poslužite uz kuhanu tjesteninu.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*