Umak od tunjevine
Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 5 minuta

Sastojci
Konzervisana tunjevina:
200 grama
Maslo:
2 kašike
Bijeli luk:
2 češnja
Peršun:
2 kašike
Bijelo vino:
1/4 šolje
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Paradajz:
400 grama
Instrukcije
Zagrijte maslo i ulje od tunjevine u tavi.
Dodajte bijeli luk i pržite dok luk ne dobije zlatnu boju, oko 2 minute.
Dodajte tunjevinu i pirjajte 5 minuta a zatim umiješajte paradajz, vino, peršun, sol i biber.
Kuhajte na laganoj vatri još 30 minuta.
Skinite sa vatre i poslužite uz tjesteninu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.