Umak od tunjevine

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
40 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Prilozi
Postavio
Postavljeno
200 g
konzervisana tunjevina
2 kašika
maslo
2 češanj
Bijeli luk
2 kašika
peršun
1/4 šolja
bijelo vino
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
400 g
paradajz
Umak od tunjevine
  1. Zagrijte maslo i ulje od tunjevine u tavi.
  2. Dodajte bijeli luk i pržite dok luk ne dobije zlatnu boju, oko 2 minute.
  3. Dodajte tunjevinu i pirjajte 5 minuta a zatim umiješajte paradajz, vino, peršun, sol i biber.
  4. Kuhajte na laganoj vatri još 30 minuta.
  5. Skinite sa vatre i poslužite uz tjesteninu.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*