- Vrijeme pripreme
- 5 minute
- Vrijeme kuhanja
- 40 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Prilozi
- Postavio
- Postavljeno
- 1.12.2010
- 200 g
- konzervisana tunjevina
- 2 kašika
- maslo
- 2 češanj
- Bijeli luk
- 2 kašika
- peršun
- 1/4 šolja
- bijelo vino
- 1 po potrebi
- Sol
- 1 po potrebi
- Biber
- 400 g
- paradajz

- Zagrijte maslo i ulje od tunjevine u tavi.
- Dodajte bijeli luk i pržite dok luk ne dobije zlatnu boju, oko 2 minute.
- Dodajte tunjevinu i pirjajte 5 minuta a zatim umiješajte paradajz, vino, peršun, sol i biber.
- Kuhajte na laganoj vatri još 30 minuta.
- Skinite sa vatre i poslužite uz tjesteninu.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!