- Vrijeme pripreme
- 5 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Prilozi
- Postavio
- Postavljeno
- 4.9.2010
- 2 češanj
- Bijeli luk
- 3 kašika
- propržene pinjole
- 1 1/2 šolja
- Bosiljak
- 1/2 šolja
- peršun
- 1/4 šolja
- parmezan
- 1 kašika
- sok od limuna
- 1 kašika
- kora od limuna
- 1 1/2 šolja
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 1 po potrebi
- Sol
- 1 po potrebi
- Biber

- U blender dodajte bijeli luk, pinjole, bosiljak, peršun, sir, koricu limuna i limunov sok.
- Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu, oko 1 minutu.
- Dok blender radi, lagano dodajite po kašiku maslinovog ulja dok ne dobijete željenu gustoću.
- Začinite sa soli i biberom.
- Poslužite uz kuhanu tjesteninu.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!