Umak s limunom i bosiljkom

Vrijeme pripreme
5 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Prilozi
Postavio
Postavljeno
2 češanj
Bijeli luk
3 kašika
propržene pinjole
1 1/2 šolja
Bosiljak
1/2 šolja
peršun
1/4 šolja
parmezan
1 kašika
sok od limuna
1 kašika
kora od limuna
1 1/2 šolja
ekstra djevičansko maslinovo ulje
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
Umak s limunom i bosiljkom
  1. U blender dodajte bijeli luk, pinjole, bosiljak, peršun, sir, koricu limuna i limunov sok.
  2. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu, oko 1 minutu.
  3. Dok blender radi, lagano dodajite po kašiku maslinovog ulja dok ne dobijete željenu gustoću.
  4. Začinite sa soli i biberom.
  5. Poslužite uz kuhanu tjesteninu.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*