Umak sa senfom

Vrijeme pripreme
4 minute
Vrijeme kuhanja
15 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Prilozi
Postavio
Postavljeno
1/2 kašika
brašno
50 g
Šećer
2 kašika
senf
1 komad
žumanca
200 ml
Vrhnje
1/2 šolja
ocat
Umak sa senfom
  1. U zdjeli pomiješati brašno, šećer i senf.
  2. Dodati umućeno žumance, a zatim umiješati vrhnje.
  3. Zagrijati u većoj tavi ocat, pazeći pri tom da ne prokuha.
  4. Umiješati smjesu sa brašnom i senfom i kuhati 15-ak minuta na umjerenoj temperaturi uz konstantno miješanje.
  5. Umak poslužiti uz kuhanu piletinu.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*