Umak sa sirom
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 2 minuta

Sastojci
Biljno ulje: 
1 kašika
Brašno: 
2 kašike
Mlijeko: 
300 mililitara
Cheddar sir: 
50 grama
Biber: 
Po želji
Instrukcije
- Zagrijte ulje u loncu na srednjoj temperaturi. 
- Dodajte brašno i kuhajte, uz konstantno miješanje, 2-3 minute ili dok brašno ne dobije svjetlo zlatnu boju. 
- Postepeno dodajite mlijeko uz konstantno miješanje. 
- Kuhajte 3-5 minuta a zatim dodajte herendani sir. 
- Promiješajte i kuhajte dok se sir ne rastopi. 
- Začinite sa biberom i poslužite uz kuhanu tjesteninu ili piletinu. 
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.