Umak sa sirom
Služi: 1 osobuKuhanje: 12 minutaPriprema: 4 minuta

Sastojci
Maslo:
1 kašika
Brašno:
1 kašika
Mlijeko:
200 mililitara
Cheddar sir:
110 grama
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Instrukcije
Rastopite maslu u tavi na srednjoj temperaturi.
Dodajte brašno i miješajte dok se ne formira glatka smejsa.
Dodajite mlijeko uz povremeno miješanje.
Povečajte temperaturu, pa uz konstantno miješanje, umiješajte sir, sol i biber. Smjesa ne smije prokuhati.
Kada se sir istopi, dovedite umak do ključanja.
Kuhajte 1-2 minute dok se umak ne zgusne a zatim skinite i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.