Umak sa sirom

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 2 minuta
Umak sa sirom

Sastojci

Biljno ulje:
1 kašika
Brašno:
2 kašike
Mlijeko:
300 mililitara
Cheddar sir:
50 grama
Biber:
Po želji

Instrukcije

  1. Zagrijte ulje u loncu na srednjoj temperaturi.

  2. Dodajte brašno i kuhajte, uz konstantno miješanje, 2-3 minute ili dok brašno ne dobije svjetlo zlatnu boju.

  3. Postepeno dodajite mlijeko uz konstantno miješanje.

  4. Kuhajte 3-5 minuta a zatim dodajte herendani sir.

  5. Promiješajte i kuhajte dok se sir ne rastopi.

  6. Začinite sa biberom i poslužite uz kuhanu tjesteninu ili piletinu.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.