Umak sa sirom

Vrijeme pripreme
2 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Prilozi
Postavio
Postavljeno
1 kašika
biljno ulje
2 kašika
brašno
300 ml
mlijeko
50 g
cheddar sir
1 po potrebi
Biber
Umak sa sirom
  1. Zagrijte ulje u loncu na srednjoj temperaturi.
  2. Dodajte brašno i kuhajte, uz konstantno miješanje, 2-3 minute ili dok brašno ne dobije svjetlo zlatnu boju.
  3. Postepeno dodajite mlijeko uz konstantno miješanje.
  4. Kuhajte 3-5 minuta a zatim dodajte herendani sir.
  5. Promiješajte i kuhajte dok se sir ne rastopi.
  6. Začinite sa biberom i poslužite uz kuhanu tjesteninu ili piletinu.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*