Uštipci od tikvica i feta sira

Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 40 minuta
Uštipci od tikvica i feta sira

Sastojci

Tikvice:
4 komada
Crveni luk:
1 glavica
Bijeli luk:
1 češanj
Feta sir:
100 grama
Jaja:
2 komada
Peršun:
2 kašike
Menta:
1/2 kašičice
Brašno:
50 grama
Rižino brašno:
30 grama
Maslinovo ulje:
3 kašike

Instrukcije

  1. Stavite narendane tikvice u cjediljku, pa ih posolite.

  2. Ostavite cjediljku s tikvicama iznad prazne šerpe oko 20 minuta, pa ih dobro procijedite kako biste odstranili suvišnu tečnost.

  3. Nakon toga ih posušite papirnim ubrusom.

  4. Pomiješajte tikvice, crveni i bijeli luk,feta sir, jaja i bilje u jednoj posudi.

  5. Dodajte obje vrste brašna, pa promiješajte kašikom.

  6. U tavu sa zagrijanim uljem stavljajte po 1 kašiku smjese i pržite dok ne porumene uštipci s obje strane.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.