Uštipci od tikvica i feta sira

Vrijeme pripreme
40 minute
Vrijeme kuhanja
10 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Peciva
Postavio
Postavljeno
4 komad
Tikvice
1 glavica
Crveni luk
1 češanj
Bijeli luk
100 g
feta sir
2 komad
Jaja
2 kašika
peršun
1/2 kašičica
menta
50 g
brašno
30 g
rižino brašno
3 kašika
Maslinovo ulje
Uštipci od tikvica i feta sira
  1. Stavite narendane tikvice u cjediljku, pa ih posolite.
  2. Ostavite cjediljku s tikvicama iznad prazne šerpe oko 20 minuta, pa ih dobro procijedite kako biste odstranili suvišnu tečnost.
  3. Nakon toga ih posušite papirnim ubrusom.
  4. Pomiješajte tikvice, crveni i bijeli luk,feta sir, jaja i bilje u jednoj posudi.
  5. Dodajte obje vrste brašna, pa promiješajte kašikom.
  6. U tavu sa zagrijanim uljem stavljajte po 1 kašiku smjese i pržite dok ne porumene uštipci s obje strane.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*