Uštipci od tikvica, sira i puretine

Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 20 minuta
Uštipci od tikvica, sira i puretine

Sastojci

Brašno:
250 grama
Prašak za pecivo:
1 kašičica
Sol:
Po želji
Sir trapist:
80 grama
Tikvice:
1 komad
Pureća šunka:
70 grama
Mlijeko:
300 mililitara
Jaja:
2 komada
Jogurt:
125 mililitara
Vlasac:
1 kašika

Instrukcije

  1. U jednoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sir.

  2. U drugoj posudi pomiješajte naribanu tikvicu, isjeckanu pureću šunku, mlijeko i jaja.

  3. Dodajte ovu mješavinu u mješavinu brašna i sira.

  4. Miješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu.

  5. U tavu sa zagrijanim uljem stavljajte po 1 punu kašiku ove smjese i pržite dok uštipci ne dobiju zlatno smeđu boju s obje strane

  6. Od ove smjese trebali biste dobiti oko 24 uštipka.

  7. Dok se uštipci peku u jednoj od vaših kuhinjskih posuda pomiješajte jogurt i vlasac.

  8. Uštipke poslužite uz ovaj preljev.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.