Varivo od povrća i makarona

Služi: 1 osobuKuhanje: 45 minutaPriprema: 20 minuta
Varivo od povrća i makarona

Sastojci

Maslinovo ulje:
1 kašika
Crveni luk:
1 glavica
Bijeli luk:
2 češnja
Celer:
2 komada
Mrkve:
1 komad
Tikvice:
5 komada
Splenda:
1 kašika
Makaroni:
80 grama
Paradajz sos:
400 mililitara
Konzervisani grah:
400 grama
Grašak:
100 grama
Bosiljak:
80 grama

Instrukcije

  1. U šerpi, na zagrijanom ulju propržiti bijeli i crveni luk, zatim dodati celer, mrkvu i tikvice, pa kuhati oko 5 minuta dok povrće omekša.

  2. Dodati paradajz sos, splendu i 800 ml hladne vode.

  3. Posudu poklopiti, kuhati smjesu 10-ak minuta, zatim dodati tjesteninu i kuhati još 15-ak minuta.

  4. Umiješati grah i grašak, pa nastaviti kuhanje dodatnih nekoliko minuta.

  5. Pri posluživanju varivo posuti bosiljkom.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.