- Vrijeme pripreme
- 20 minute
- Vrijeme kuhanja
- 45 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Predjela
- Postavio
- Postavljeno
- 30.6.2012
- 1 kašika
- Maslinovo ulje
- 1 glavica
- Crveni luk
- 2 češanj
- Bijeli luk
- 2 komad
- celer
- 1 komad
- mrkve
- 5 komad
- Tikvice
- 1 kašika
- splenda
- 80 g
- makaroni
- 400 ml
- paradajz sos
- 400 g
- konzervisani grah
- 100 g
- grašak
- 80 g
- Bosiljak

- U šerpi, na zagrijanom ulju propržiti bijeli i crveni luk, zatim dodati celer, mrkvu i tikvice, pa kuhati oko 5 minuta dok povrće omekša.
- Dodati paradajz sos, splendu i 800 ml hladne vode.
- Posudu poklopiti, kuhati smjesu 10-ak minuta, zatim dodati tjesteninu i kuhati još 15-ak minuta.
- Umiješati grah i grašak, pa nastaviti kuhanje dodatnih nekoliko minuta.
- Pri posluživanju varivo posuti bosiljkom.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!