Vegetarijanske lazanje

Kategorije:

Vrijeme pripreme
30 minute
Vrijeme kuhanja
40 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Postavio
Postavljeno
3 češanj
Bijeli luk
1/2 glavica
Crveni luk
1 l
paradajz sos
1 po potrebi
Bosiljak
1 po potrebi
origano
1 po potrebi
peršun
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
1/2 komad
Crvena paprika
2 komad
mrkve
1 svežanj
brokule
1 komad
Tikvice
200 g
gljive
250 g
riccotta sir
400 g
mozzarela
500 g
lazanja listovi
150 g
parmezan
Vegetarijanske lazanje
  1. Sitno isjeckati crveni i bijeli luk, propržiti na maslinovom ulju, pa zajedno sa bosiljkom, origanom, peršunom, biberom i soli pomiješati sa paradajz sosom.
  2. Paradajz sos sa začinima staviti da krčka na laganoj vatri uz povremeno miješanje.
  3. Isjeckati papriku, brokulu, tikvicu, mrkvu i gljive, pa ih izdinstati na maslinovom ulju.
  4. Lazanja listove kuhati 8-10 minuta u kipućoj vodi, pa ih ocijediti.
  5. Premazati tanji sloj paradajz sosa preko pleha za pečenje, zatim poredati 1/3 lazanja listova, ½ smjese od povrća, dodati ricotta sir, ½ mozzarelle i malo paradajz sosa.
  6. Ponovo redati lazanja listove i nastaviti isti postupak do isteka materijala.
  7. Pokriti posudu sa lazanjama folijom i peći na 180 °C 30 minuta.
  8. Nakon 30 minuta, izvaditi lazanje iz rerne, posuti ih parmezanom, vratiti u rernu i peći još 10 minuta.
  9. Kada se ispeku, sačekati 10 minuta da se malo ohlade, pa ih rezati.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*