Vegetarijanski riža pilav
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 15 minuta

Sastojci
Maslac: 
40 grama
Maslinovo ulje: 
1 kašika
Crveni luk: 
1 glavica
Riža: 
1 šolja
Biljna osnova: 
2 šoljice
Tikva: 
600 grama
Tikvice: 
6 komada
Grašak: 
1/2 šoljice
Instrukcije
- Zagrijte maslac u tavi na srednjoj temperaturi. 
- Dodajte luk i kuhajte 3 minute ili dok ne omekša. 
- Dodajte rižu i promiješajte. 
- Dodajte biljnu osnovu i dovedite do ključanja. Poklopite i smanjite temperaturu. 
- Kuhajte 15 minuta. 
- Dodajte grašak, tikvu i tikvice pa kuhajte još 10 minuta ili dok riža ne omekša, a osnova se ne apsorbuje. 
- Začinite sa soli i biberom pa poslužite. 
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.