- Vrijeme pripreme
- 15 minute
- Vrijeme kuhanja
- 20 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 1.6.2010
- 40 g
- Maslac
- 1 kašika
- Maslinovo ulje
- 1 glavica
- Crveni luk
- 1 šolja
- riža
- 2 šoljica
- biljna osnova
- 600 g
- tikva
- 6 komad
- Tikvice
- 1/2 šoljica
- grašak

- Zagrijte maslac u tavi na srednjoj temperaturi.
- Dodajte luk i kuhajte 3 minute ili dok ne omekša.
- Dodajte rižu i promiješajte.
- Dodajte biljnu osnovu i dovedite do ključanja. Poklopite i smanjite temperaturu.
- Kuhajte 15 minuta.
- Dodajte grašak, tikvu i tikvice pa kuhajte još 10 minuta ili dok riža ne omekša, a osnova se ne apsorbuje.
- Začinite sa soli i biberom pa poslužite.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!