Vegetarijanski sendvič od patlidžana i sira

Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 15 minuta
Vegetarijanski sendvič od patlidžana i sira

Sastojci

Patlidžan:
2 komada
Maslinovo ulje:
7/2 kasika
Sol:
1/4 kašičice
Biber:
1/4 kašičice
Ocat:
3 kašike
Mozzarela:
70 grama
Pecivo:
Po želji

Instrukcije

  1. Patlidžan izrezati na kriške, premazati maslinovim uljem, pa utrljati biber i sol.

  2. Staviti na roštilj i peći nekoliko minuta s obje strane.

  3. Nakon što se ispeče, posuti ga octom.

  4. Pecivo prerezati na pola, i unutrašnjost posuti maslinovim uljem.

  5. Mozzarelu također izrezati, pa u peciva stavljati sir, kriške patlidžana i listove bosiljka.

  6. Sendvič staviti u presu 2 minute, pa poslužiti.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.