- Vrijeme pripreme
- 15 minute
- Vrijeme kuhanja
- 40 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Postavio
- Postavljeno
- 11.11.2014
- 45 g
- riža
- 230 ml
- voda
- 2 kašičica
- ulje
- 700 g
- Tikvice
- 1 češanj
- Bijeli luk
- 1 1/2 kašičica
- Sol
- 1/2 kašičica
- Bosiljak
- 1/2 kašičica
- slatka paprika
- 1/2 kašičica
- origano
- 400 g
- paradajz
- 400 g
- cheddar sir

- Rižu u ključaloj vodi kuhajte oko pola sata, dok ne omekša
- Kvadratni pleh premažite uljem.
- U tavi, na zagrijanom ulju pomiješajte tikvice isjeckane na kockice, mladi i bijeli luk, pa kuhajte oko 5 minuta, dok ne omekšaju sastojci.
- Dodajte sol, bosiljak, papriku i origano, pa umiješajte i skuhanu rižu, paradajz i 250 gr sira.
- Nastavite kuhati još nekoliko minuta uz povremeno miješanje.
- Prebacite u pripremljeni pleh i pospite preostalim sirom.
- Pecite u rerni na 175 °C 20 minuta.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!