- Vrijeme pripreme
- 25 minute
- Vrijeme kuhanja
- 40 minute
- Složenost
- Komplikovano
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Deserti
- Postavio
- Postavljeno
- 4.11.2010
- 4 komad
- Jaja
- 1 šolja
- Šećer
- 1 šolja
- brašno
- 1/2 pakovanje
- prašak za pecivo
- 1 šolja
- mlijeko
- 1 šolja
- kokosovo brašno
Fil:
2,5 čaše mlijeka
3 supene kašike brašna
1 kašika nišeste
5 kašika šećera
2 kašike kokosovog brašna
Ovaj recept je djelo našeg člana hannum. Njen profil i druge recepte koje je upisala možete pogledati ovdje. Ako želite da upisujete svoje recepte na kuhar.ba i tako doprinesete ovom lijepom i korisnom projektu, registrujte se ovdje – besplatno je.
- Ovaj recept je djelo našeg člana hannum. Njen profil i druge recepte koje je upisala možete pogledati ovdje. Ako želite da upisujete svoje recepte na kuhar.ba i tako doprinesete ovom lijepom i korisnom projektu, registrujte se ovdje – besplatno je.
- Najprvo napraviti kremu od sastojaka za fil, jer se krema treba ohladiti.
- U mlijeko razmutiti brašno, nišestu i šećer.
- Staviti na vatru, konstantno miješajući da se ne ugrudva.
- Kad se krema zgusne, ostaviti da se potpuno ohladi.
- U medjuvremenu od sastojaka za koru napraviti smjesu i izliti je u veću tepsiju sa pek papirom i peći na laganoj temperaturi... skoro sušiti.
- Kad je kora gotova, ostaviti da se malo ohladi pa je izrezati (u tepsiji) na pravougaonike dužine 6 do 7 cm, širine 4 do 5 cm.
- Svaki pravougaonik odvojiti od tepsije, pa ga lagano izrezati na dvije polovine (kao kad se reže kora za tortu na dva dijela).
- Svaku polovinu premazati kremom i rolati (kao rolat).
- Male rolatiće djelimično umakati u mlijeko (u kojem je dodano 3 kašike sećera) i valjati u kokos.
- Po vrhu gotovih lokuma se može posuti mljeveni orah, a po orahu med.
- Rezultat je prekrasna delicija, i vrijedi truda :). Prijatno!
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!