Višnje u slatkom vrhnju od badema

Služi: 1 osobuKuhanje: 5 minutaPriprema: 5 minuta
Višnje u slatkom vrhnju od badema

Sastojci

Višnje:
500 grama
Maslo:
30 grama
Šećer:
2 kašike
Bademi:
40 grama
Trešnjevača:
5 kašika
Slatko vrhnje:
2 kašike
Sladoled od vanilije:
Po želji

Instrukcije

  1. U tavi za flambiranje zagrijte maslo.

  2. Karamelizirajte, dodajte šećer, višnje i bademe.

  3. Zagrijte na vatri uz neprestano miješanje.

  4. Flambirajte s trešnjovačom.

  5. Umiješajte slatko vrhnje i stavite da prokuha.

  6. Poslužite uz sladoled od vanilije.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.