Višnje u slatkom vrhnju od badema
Služi: 1 osobuKuhanje: 5 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Višnje:
500 grama
Maslo:
30 grama
Šećer:
2 kašike
Bademi:
40 grama
Trešnjevača:
5 kašika
Slatko vrhnje:
2 kašike
Sladoled od vanilije:
Po želji
Instrukcije
U tavi za flambiranje zagrijte maslo.
Karamelizirajte, dodajte šećer, višnje i bademe.
Zagrijte na vatri uz neprestano miješanje.
Flambirajte s trešnjovačom.
Umiješajte slatko vrhnje i stavite da prokuha.
Poslužite uz sladoled od vanilije.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.