- Vrijeme pripreme
- 20 minute
- Vrijeme kuhanja
- 30 minute
- Složenost
- Komplikovano
- Služi
- 1 ljudi
- Postavio
- Postavljeno
- 23.11.2013
- 4 komad
- Jaja
- 1 kašičica
- ekstarkt vanilije
- 250 ml
- kompot od ananasa
- 2 komad
- banane
- 100 g
- pekan orasi
- 100 ml
- ulje
- 400 g
- Šećer
- 1 pakovanje
- prašak za pecivo
- 800 g
- brašno
- 1 kašičica
- cimet

Za fil:
500 gr šećera u prahu
250 gr krem sira
6 kašika maslaca
1 kašikica vanila elstrakta
1 kašika mlijeka
100 gr isjeckanih oraha pekana
- U većoj posudi sjedinite brašno, prašak za pecivo, šećer, ulje, orahe pekane, banane, kompot sa komadićima ananasa, vaniliju, cimet i jaja.
- Miješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu.
- Podijelite smjesu na tri jednaka dijela, a zatim ju stavite u tri manja okrugla kalupa.
- Pecite u rerni na 160 °C 25-30 minuta.
- U međuvremenu pripremite fil.
- U zdjelu stavite šećer, krem sir, maslac, vaniliju i jednu kašiku mlijeka, pa mutite mikserom dok ne dobijete glatku smjesu (po potrebi dodajte još mlijeka).
- Kada se kore potpuno ohlade, svaku koru redajte jednu na drugu, a između njih premažite po ¼ pripremljenog fila, ostavljajući dovoljno fila da premažete cijelu tortu.
- Izmrvljene orahe pekane pospite preko cijele torte.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!