Vruća krompir salata
Služi: 1 osobuKuhanje: 12 minutaPriprema: 5 minuta

Sastojci
Krompir:
8 komada
Bijeli luk:
2 češnja
Peršun:
1 šolja
Ulje:
1/2 šolje
Ocat:
2 kašike
Ljuti umak:
1/2 kašičice
Muškatni oraščići:
1/4 kašičice
Sol:
1 kašičica
Biber:
1/2 kašičice
Instrukcije
Kuhajte krompir dok ne omekša.
U međuvremenu, u manjoj zdjeli dobro umutite bijeli luk sa peršunom, uljem, octom, ljutim umakom, muškatnim oraščićima, soli i biberem.
Ocijedite krompir i poredtaje na posudu za posluživanje.
Prelijte s napravljenim umakom i poslužite vruće.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.