- Vrijeme pripreme
- 6 minute
- Vrijeme kuhanja
- 15 minute
- Složenost
- Lagano
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Salate
- Postavio
- Postavljeno
- 23.10.2010
- 240 g
- mladi krompir
- 3 glavica
- mladi luk
- 1 kašika
- peršun
- 1 kašičica
- sok od limuna
- 2 kašičica
- jabučni ocat
- 1 kašičica
- Maslinovo ulje
- 120 g
- konzervisana tunjevina

- Kuhajte krompir u kipućoj, posoljenoj vodi 15 minuta ili dok ne omekša.
- U međuvremenu pomiješajte luk s 2/3 kašike peršina, sokom od limuna, octom i maslinovim uljem.
- Ocijedite krompir, stavite u zdjelu, prelijte s napravljenim dressingom i promiješajte.
- Umiješajte tunjevinu, začinite sa soli i biberom, pospite s preostlim peršunom pa poslužite.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!