- Vrijeme pripreme
- 5 minute
- Vrijeme kuhanja
- 12 minute
- Složenost
- Lagano
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Salate
- Postavio
- Postavljeno
- 7.3.2013
- 8 komad
- Krompir
- 2 češanj
- Bijeli luk
- 1 šolja
- peršun
- 1/2 šolja
- ulje
- 2 kašika
- ocat
- 1/2 kašičica
- ljuti umak
- 1/7 kašičica
- muškatni oraščići
- 1 kašičica
- Sol
- 1/2 kašičica
- Biber

- Kuhajte krompir dok ne omekša.
- U međuvremenu, u manjoj zdjeli dobro umutite bijeli luk sa peršunom, uljem, octom, ljutim umakom, muškatnim oraščićima, soli i biberem.
- Ocijedite krompir i poredtaje na posudu za posluživanje.
- Prelijte s napravljenim umakom i poslužite vruće.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!