Vrući namaz od špinata i artičoka
Sastojci
Instrukcije
U blenderu grubo nasjeckajte srca artičoka zajedno sa češnjakom i sitno sjeckanim mladim lukom. Sve sastojke sjedinite u zdjeli.
Zagrijte pećnicu na 190°C.
Stavite smjesu u vatrostalnu posudu i pecite na 190°C 20-25 minuta, dok ne postane vruće i dok se sir (parmezana i mozzarella) ne rastopi. Poslužite odmah.
Također ovo možete da spremite i u mikrovalnoj pećnici tako što stavite smjesu u posudu koja je sigurna za mikrovalnu pećnicu, pokrijte je s poklopcem i zagrijte 3 do 5 minuta, dok ne postane vruće i dok se sir ne rastopi.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.