Začinjena pečena goveđa rebra

Vrijeme pripreme
2 minute
Vrijeme kuhanja
80 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 šolja
ocat
1/2 šolja
Med
2 kašika
Worcestershire umak
1/2 šolja
kečap
1 kašičica
Sol
1 kašičica
senf
1 kašičica
paprika
1/4 kašičica
Biber
1 češanj
Bijeli luk
1 po potrebi
goveđa rebra
Začinjena pečena goveđa rebra
  1. U lonac dodajte ocat, med, Worchestershire umak, kečap, sol, senf, papriku, biber i bijeli luk.
  2. Stavite na vatru, dovedite do ključanja a zatim poklopite i kuhajte još 15 minuta.
  3. U posudu za mariniranje stavite rebra i pospite ih napravljenom marinadom. Ostavite 1 sat da marinira.
  4. Nakon 1 sat ocijedite marinadu u zdjelu sa strane.
  5. Stavite rebra u posudu za pečenje i pecite 60 minuta na temperaturi od 160 stepeni, uz konstantno dodavanje (svakih 10 minuta) umaka kojeg ste ocijedili.
  6. Izvadite rebra iz pećnice i poslužite.

1 komentar

  1. T. rekao na Mart 26, 2016 Komentariši

    koji je to tocno dio mesa?

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*