Začinjena pečena goveđa rebra

Služi: 1 osobuKuhanje: 80 minutaPriprema: 2 minuta
Začinjena pečena goveđa rebra

Sastojci

Ocat:
1 šolja
Med:
1/2 šolje
Worcestershire umak:
2 kašike
Kečap:
1/2 šolje
Sol:
1 kašičica
Senf:
1 kašičica
Paprika:
1 kašičica
Biber:
1/4 kašičice
Bijeli luk:
1 češanj
Goveđa rebra:
Po želji

Instrukcije

  1. U lonac dodajte ocat, med, Worchestershire umak, kečap, sol, senf, papriku, biber i bijeli luk.

  2. Stavite na vatru, dovedite do ključanja a zatim poklopite i kuhajte još 15 minuta.

  3. U posudu za mariniranje stavite rebra i pospite ih napravljenom marinadom. Ostavite 1 sat da marinira.

  4. Nakon 1 sat ocijedite marinadu u zdjelu sa strane.

  5. Stavite rebra u posudu za pečenje i pecite 60 minuta na temperaturi od 160 stepeni, uz konstantno dodavanje (svakih 10 minuta) umaka kojeg ste ocijedili.

  6. Izvadite rebra iz pećnice i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.