Začinjena, pržena supa od pastrnjaka

Služi: 1 osobuKuhanje: 35 minutaPriprema: 5 minuta
Začinjena, pržena supa od pastrnjaka

Sastojci

Maslinovo ulje:
2 kašike
Sjemenke korijandera:
1 kašičica
Sjemenke kumina:
1 kašičica
Kurkum:
1/2 kašičice
Crveni luk:
1 glavica
Bijeli luk:
2 češnja
Pastrnjak:
675 grama
Paradajz:
2 komada
Supa od povrća:
1 litar
Sok od limuna:
1 kašika

Instrukcije

  1. Zagrijte pećnicu na 220 °C.

  2. U zdjeli pomiješajte ulje s začinima. Umiješajte povrće i prespite sve u posudu za pečenje.

  3. Pecite 30 minuta ili dok povrće ne omekša.

  4. Kada je povrće postalo mekano prebacite u blender i dodajte 1/2 supe od povrća. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.

  5. Prespite u veću tavi, dodajte preostalu supu, začinite i zagrijte, 1-2 minute.

  6. Skinite s toplote, umiješajte sok od limuna i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.