Začinjena, pržena supa od pastrnjaka

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
35 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Supe
Postavio
Postavljeno
2 kašika
Maslinovo ulje
1 kašičica
sjemenke korijandera
1 kašičica
sjemenke kumina
1/2 kašičica
kurkum
1 glavica
Crveni luk
2 češanj
Bijeli luk
675 g
pastrnjak
2 komad
paradajz
1 l
supa od povrća
1 kašika
sok od limuna
Začinjena, pržena supa od pastrnjaka
  1. Zagrijte pećnicu na 220 stepeni.
  2. U zdjeli pomiješajte ulje s začinima. Umiješajte povrće i prespite sve u posudu za pečenje.
  3. Pecite 30 minuta ili dok povrće ne omekša.
  4. Kada je povrće postalo mekano prebacite u blender i dodajte 1/2 supe od povrća. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
  5. Prespite u veću tavi, dodajte preostalu supu, začinite i zagrijte, 1-2 minute.
  6. Skinite s toplote, umiješajte sok od limuna i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*