- Vrijeme pripreme
- 5 minute
- Vrijeme kuhanja
- 35 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Supe
- Postavio
- Postavljeno
- 22.10.2010
- 2 kašika
- Maslinovo ulje
- 1 kašičica
- sjemenke korijandera
- 1 kašičica
- sjemenke kumina
- 1/2 kašičica
- kurkum
- 1 glavica
- Crveni luk
- 2 češanj
- Bijeli luk
- 675 g
- pastrnjak
- 2 komad
- paradajz
- 1 l
- supa od povrća
- 1 kašika
- sok od limuna

- Zagrijte pećnicu na 220 stepeni.
- U zdjeli pomiješajte ulje s začinima. Umiješajte povrće i prespite sve u posudu za pečenje.
- Pecite 30 minuta ili dok povrće ne omekša.
- Kada je povrće postalo mekano prebacite u blender i dodajte 1/2 supe od povrća. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
- Prespite u veću tavi, dodajte preostalu supu, začinite i zagrijte, 1-2 minute.
- Skinite s toplote, umiješajte sok od limuna i poslužite.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!