Začinjena supa od mrkve i leće
Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 10 minuta

Sastojci
Kumin: 
2 kašičice
Maslinovo ulje: 
2 kašike
Mrkve: 
600 grama
Crvena leća: 
140 grama
Povrtna supa: 
1 litar
Mlijeko: 
125 mililitara
Chilli: 
1 prstohvat
Instrukcije
- Zagrijte veću šerpu i na suho pržite sjemenke kima i čili zrna oko 1 minutu. 
- Kašikom izvadite pola preprženih sjemenki i ostavite na stranu. 
- Dodajte ulje, mrkvu, leću, supu i mlijeko u posudu i ostavite da proključa. 
- Kuhajte 15 minuta nakon što smjesa proključa, a zatim stavite u blender i izmiksajte u glatku smjesu. 
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.